Israelsk festbrød

 

Ingredienser

50 g. gær

 

 

2 dl. lunkent vand

 

 

4 tsk. sukker

 

 

2 tsk. salt

 

 

3 æg

 

 

½ dl. olivenolie

 

 

500 g. hvedemel

 

 

1 æggeblomme

 

 

2 spsk. vand

 

 

Fremgangsmåde

Gæren smuldres og røres ud med 1 dl. af vandet i dejfadet. Tilsæt resten af vandet, sukker, salt, æg og størstedelen af melet. Arbejd dejen godt igennem. Den skal være smidig og glat. Tilsæt mere mel efterhånden.

Sæt dejen til hævning, tildækket og lunt, ca. 45 minutter.

Ælt dejen let igennem og lad den hæve yderligere 15 minutter.

Tag dejen ud på et ganske let melet bord. Del den i 3 portioner, der hver rulles á 50 cm. Flet længderne og buk enderne ind under brødet. Sæt fletbrødet på plade med bagepapir og lad det hæve tildækket i ca. 30 minutter.

Æggeblommen piskes sammen med vand, og brødet pensles hermed. Bages på næstnederste rille i forvarmet ovn ved 200 grader i 15 minutter. Dæmp varmen til 175 og fortsæt bagningen ca. 30 minutter.

Afkøles på rist.