Jerusalemitisk kylling

Of Nachla'ot eller Jerusalemitisk kylling opfundet under et mindre stormvejr af G&T.

Ingredienser

Der skal bruges

En fuldfed kylling (helst fersk og friskslagtet)
God olivenolie
1 stort løg
3-5 fed hvidløg
1 frisk chili
1 spsk spidskommen
1spsk tørrede koriander eller en god håndfuld friske, hakket
2 tsk kanel
2 røde peberfrugter
4-5 store solmodne tomater
300 g soltørrede oliven uden sten
4 dl rødvin
Salt og peber

Fremgangsmåde

Sådan gør man:
Skær kyllingen op i 6 til 8 stykker og steg dem af i en stor gryde i olivenolie. Tag dem op. Hak løg og hvidløg og svits dem af i olien til de er let blanke. Tilsæt røde peberfrugter, skåret i tern. Svits dem let. Hak chili og knus spidskommen og koriander. Tilsæt krydderier. Chilien må ikke tage overhånd, men det skal stadig væk være sådan at den lige brænder. Flå tomaterne og del dem i 8. Læg kyllingstykkerne tilbage i gryden og tilsæt tomater, oliven og rødvin. Der kan eventuelt spædes op med lidt bouillon eller mere rødvin hvis der ikke væde nok. Lad hele herligheden simre ved svag varme i ca. en time. Smag til med salt og peber. Jævn eventuelt saucen hvis du synes den er for tynd. Server med dampende varme jasminris og brød