Ingredienser
Der skal bruges
En
fuldfed kylling (helst fersk og friskslagtet)
God olivenolie
1 stort løg
3-5 fed hvidløg
1 frisk chili
1 spsk spidskommen
1spsk tørrede koriander eller en god håndfuld friske, hakket
2 tsk kanel
2 røde peberfrugter
4-5 store solmodne tomater
300 g soltørrede oliven uden sten
4 dl rødvin
Salt og peber
|
Fremgangsmåde
Sådan gør man:
Skær kyllingen op i 6 til 8 stykker og steg dem af i en stor gryde i
olivenolie. Tag dem op. Hak løg og hvidløg og svits dem af i olien til de er
let blanke. Tilsæt røde peberfrugter, skåret i tern. Svits dem let. Hak chili
og knus spidskommen og koriander. Tilsæt krydderier. Chilien må ikke tage
overhånd, men det skal stadig væk være sådan at den lige brænder. Flå
tomaterne og del dem i 8. Læg kyllingstykkerne
tilbage i gryden og tilsæt tomater, oliven og rødvin. Der kan eventuelt
spædes op med lidt bouillon eller mere rødvin hvis der ikke væde nok. Lad
hele herligheden simre ved svag varme i ca. en time. Smag til med salt og
peber. Jævn eventuelt saucen hvis du synes den er for tynd. Server med
dampende varme jasminris og brød
|