Antal
personer: 4 |
|
|
|
Gør laksen
i stand og befri den for skind og ben. Skær laksekødet i 1 1/2 cm store
terninger og stil dem koldt, til de skal bruges. Gem lakseskroget. Skær
rodskiven og det grønneste af porren, skyl den under rindende koldt vand og
skær den i skiver. Skræl og skyl selleri og gulerødder og skær grøntsagerne i
2 cm lange smalle stave. Smelt smørret i en stor gryde og svits grøntsagerne
nogle min, uden at de tager farve. Tilsæt knust hvidløg, tomatpuré og vand
eller fiskeboullon. Kom lakseskroget i sammen med laurbærblad og timian. Lad
suppen koge småt under låg 15 min. Tag lakseskrog, laurbærblad og timiankvist
op af gryden. Skær saltagurkerne i smalle stave. Vask citronen og skræl den
tyndt. Snit den gule citronskal fint. Kom saltagurker, citronskal, kapers og
laksekød i suppen. Lad den koge endnu 5 min ved svag varme under låg. Smag
til med salt og peber. Skyl og hak persillen og kom den i suppen ved
serveringen. Byd de sorte oliven til. |