Russisk laksesuppe (Soljanka)

Antal personer: 4

Retten er en: Fiskesuppe - Fiskesupper

Kilde: Ikke anført

Oprindelsesland: Rusland - Russisk - Russiske

                                                                                                             

 

 

Ingredienser:

3/4 kg. rå laks

 

 

1 porre

 

 

1 skive selleri (100 g.)

 

 

2 gulerødder

 

 

25 g. smør

 

 

1 fed hvidløg

 

 

2-3 spsk. konc. Tomatpuré

 

 

1 l. vand eller fiskebouillon

 

 

1 laurbærblad

 

 

1 kvist frisk timian eller 1/2 tsk. tørret

 

 

 

 

 

Endvidere:

 

 

4 små saltagurker

 

 

2 spsk. kapers

 

 

1 usprøjtet citron

 

 

1 bdt. persille

 

 

 

 

 

Tilbehør:

 

 

Sorte udstenede oliven.

 

 

 

 

 

         

Gør laksen i stand og befri den for skind og ben. Skær laksekødet i 1 1/2 cm store terninger og stil dem koldt, til de skal bruges. Gem lakseskroget. Skær rodskiven og det grønneste af porren, skyl den under rindende koldt vand og skær den i skiver. Skræl og skyl selleri og gulerødder og skær grøntsagerne i 2 cm lange smalle stave. Smelt smørret i en stor gryde og svits grøntsagerne nogle min, uden at de tager farve. Tilsæt knust hvidløg, tomatpuré og vand eller fiskeboullon. Kom lakseskroget i sammen med laurbærblad og timian. Lad suppen koge småt under låg 15 min. Tag lakseskrog, laurbærblad og timiankvist op af gryden. Skær saltagurkerne i smalle stave. Vask citronen og skræl den tyndt. Snit den gule citronskal fint. Kom saltagurker, citronskal, kapers og laksekød i suppen. Lad den koge endnu 5 min ved svag varme under låg. Smag til med salt og peber. Skyl og hak persillen og kom den i suppen ved serveringen. Byd de sorte oliven til.

Tips:

Byd lyst brød, fx bondebrød eller baguette til.

Soljanka kan tilberedes med billigere fisk, fx havørred, torsk, makrel og skrubbe, evt. flere slags på en gang.