Surkål – Sauerkraut, Weinkraut

 

Ingredienser

800

 g.

surkål

1

 

løg

1

 stor

skrællet kartoffel

5-6

 stk.

hel enebær

10

 g.

alm. kommen

1

 

laurbærblad

100

 g.

gåse-, ande- eller svinefedt

 

 

hvidvin

 

Fremgangsmåde

Gåse-, ande- eller svinefedt varmes i en gryde (husk – fedtet må ikke brunes, kun opvarmes).

200 g løg skæres i terninger og "vendes" i fedtet, løgene må heller ikke brunes, men forblive lyse.

Enebær knuses, og tilsættes sammen med (kommen og) laurbærblad.

Surkålen inkl. lage tilsættes sammen med hvidvin. Det hele vendes grundig og koges igennem.

1 stor kartoffel rives og tilsættes kålen. Kartoffelstivelse jævner kålen lidt. Til sidst tilsættes en brise sukker.

Tips:

Surkål kan i Danmark købes som helkonserves.