Semmelknödel

 

Ingredienser

500

 g.

flute i skiver (ca. 5 mm tykke, hellere for tynde end for tykke). Brødet skal være mindst en dag gammelt

½

 l.

mælk

 

 

persille

 

 

muskatnød

3

 

æg

1

 tsk.

smør

½

 

løg (evt. et lille løg eller 2 skalotteløg, hvad man nu har)

 

 

rasp og/eller mel til førstehjælp

Fremgangsmåde

Hakket løg steges blidt i smør, den finhakkede persille vendes i. Bagefter kommes smør-løg-persille-blandingen på brødet. Mælken hældes ovenpå (måske ikke det hele, kommer an på brødets kvalitet) Det hele hviler i 30 minutter. 3 æg, muskat, salt, peber, hakket persille kommes ovenpå. Det røres meget forsigtig med hænderne. Hvis det virker for løst, kommes der rasp i, og hvis det heller ikke hjælper, lidt mel, som allersidste nødløsning. Knödelns konsistens bliver ikke så god med mel, men det kan blive nødvendigt. Der trilles tennisboldstore kugler med meget våde hænder. Voila: Det er Knödel. Knödel lægges på et meget vådt skærebræt Bagefter kommes de samlet ned i meget sagte kogende letsaltet vand, i grunden må det slet ikke koge, bare næsten koge. 15 minutter senere er de færdige.