Ingredienser
500
|
g.
|
flute i
skiver (ca. 5 mm
tykke, hellere for tynde end for tykke). Brødet skal være mindst en dag
gammelt
|
½
|
l.
|
mælk
|
|
|
persille
|
|
|
muskatnød
|
3
|
|
æg
|
1
|
tsk.
|
smør
|
½
|
|
løg (evt.
et lille løg eller 2 skalotteløg, hvad man nu har)
|
|
|
rasp
og/eller mel til førstehjælp
|
|
Fremgangsmåde
Hakket løg steges blidt i smør, den finhakkede persille
vendes i. Bagefter kommes smør-løg-persille-blandingen
på brødet. Mælken hældes ovenpå (måske ikke det hele, kommer an på brødets
kvalitet) Det hele hviler i 30 minutter. 3 æg, muskat, salt, peber, hakket
persille kommes ovenpå. Det røres meget forsigtig med hænderne. Hvis det
virker for løst, kommes der rasp i, og hvis det heller ikke hjælper, lidt
mel, som allersidste nødløsning. Knödelns
konsistens bliver ikke så god med mel, men det kan blive nødvendigt. Der
trilles tennisboldstore kugler med meget våde hænder. Voila: Det er Knödel. Knödel lægges på et
meget vådt skærebræt Bagefter kommes de samlet ned i meget sagte kogende
letsaltet vand, i grunden må det slet ikke koge, bare næsten koge. 15
minutter senere er de færdige.
|