Tournedos Choron

Personer: 4
Forarbejde: 5 minutter
Tilberedning: 30 minutter

Ingredienser

4 tournedos (ca. 100g hver)
3 spsk.
Olie
4 skiver franskbrød
peber
8 artiskokbunde (fra dåse)
140g aspargeshoveder (fra dåse)
Choronsauce:
2 skalotteløg
3 spsk. estragon/ eller vineddike
3 peberkorn
2 spsk. kødekstrakt
3 æggeblommer
1 spsk. Vand
100g smør/margarine
salt
cayennepeber
1 tsk. estragon
1 tsk. kørvel
2 spsk. tomatpuré

Fremgangsmåde

Artiskokbunde og aspargeshoveder opvarmes i hver sin gryde i egen lage evt. tilsat lidt salt
Tryk bøfferne ud med hånden, til de har en pæn rund facon (bind evt. en bomuldssnor om
kødet). Brun dem derefter i den varme olie og steg dem 2-3 minutter på hver side. Drys med
salt og peber. Hold dem varme. Skær franskbrødsskiverne til, så de får facon som kødet og
rist dem. Anret brødskiverne på et varmt fad og anbring de 4 tournedos ovenpå. Hæld væden
fra artiskokbundene og anret dem på fadet. Aspargeshovederne lægges oven på bindene.
Hæld lidt sky over og stil fadet varmt. Til saucen pilles løgene og hakkes fint. Kog dem i en
gryde med eddike, peberkorn og kødekstrakt ca. 5 minutter, til de er klare.
Passér dem gennem en sigte.